Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui

de Merisor in Ciorbe, 21 Sep 2014 | 15927 vizualizari

 

Am vrut initial sa fac ciorba falsa de burta, adica doar din ciuperci pleurotus, asa cum a facut-o Ina, dar ai casei au exclamat in cor: fara carneeeee?
Si asa a aparut pieptul de pui in ea :))))))
Oricum sursa de inspiratie a fost reteta Inei, pentru care ii foarte multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 6 buc gogosari murati
  • 1 capatana usturoi
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri otet
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui:

Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam.

Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste pieptul de pui.

Legumele se dau pe razatoare si se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba, cand ciupercile sunt bine patrunse.

Taiem si ardeiul tot julien si il adaugam in ciorba.

Curatam usturoiul si il presam apoi il amestecam cu galbenusurile, doua linguri de otet si smantana.

Diluam amestecul format cu putina supa fierbinte, apoi il adaugam treptat in ciorba, amestecand energic, pentru a nu se branzi smantana.

Potrivim de sare si piper, o mai lasam 10 minute pe foc si-i gata ciorba.

Servim fierbinte cu ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de usturoi se va pune in functie de gustul fiecaruia, eventual isi va pune fiecare separat in timpul servirii.

2

De asemeni otetul este optional, sau se poate acri cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

anca_rm 1

22.09.2014, 14:42

tare buna trebuie sa fi fost

mihaelar63 1

26.09.2014, 11:31

Super buna !!! Chiar asa bieti oameni , fara carnita

Ligia Bxl 1

26.09.2014, 11:37

immm cred ca e tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci cu hrisca si carne de porc